Wednesday, February 2, 2011

7Sebab Kenapa Emas akan naik sehingga USD 1700( Reason Why Gold Will Continue To Rise)

Number One:
-Inflasi yang dialami oleh Amerika,dan seluruh dunia terutama dalamhasil pertanian dan keperluan asas lain.
-Hutang perseketuan yang meningkat.(persekutuan amerika).
-nilai Dolar yang menurun.
Number Two:
Masalah kewangan yang dialamai oleh negara-negara eropah.Ada negara yang terpaksa melelong bon masing-masing.Penyelesaian segera adalah mustahil.Krisis ini merebak ke semua negara yang menggunakan matawang euro. Begitu juga matawang euro semakin susut berbanding RM 7.80 suatu ketika dulu.Sekarang menjadi Rm 5.01 setip euro.
Number Three:
-Permintaan dari negara China yang sememangnya sudahtinggi.Sejak China membenarkan dan menggalakkanrakyatnya menyimpan emas, permintaan dari negara itu sentiasa meningkat.Suatu masa dulu China tidak membenarkan rakyatnya menyimpan emas.
.
Number Four:
-Begitu juga permintaan jangka masa panjang India juga memainkan peranan. Gabungan Peniaga dan Penjual Rising long-termemas Seluruh India seluruh india sudah beberapa kali mengadakan Pesta jualan emas secara besar-besaran.Pesta ini diadakan seperti hari kemerdekaan negara.

Number Five:
Peningkatan minat bank pusat bagi kebanyakan negara terhadap emas sebagai penampan krisis ekonomi yang terbaik.Bank Pusat di negara seperti China dan Rusia menaruh minat

Number Six:
Penghargaan golongan menengah dan atasan terhadap emas sebagai penyimpan kekayaan semakin bertambah baik.Ini di dorong oleh akaun emas dan ''Gold based Fund'' yang semakin popular di seluruh dunia. Terbaru di Kanada satu 'Gold based Fund ' telah dilancarkan.Ia dikatakan sebagai Fund terbesardi dunia.Product yang beraaskan emas seperti akau atau fund ini memudahkan semua golongan melibatkan diridalam pe;aburan emas di seluruh dunia.
Number Seven:
Dan faktor yang sama setiap tahun,yang menjadikan emas ni terkawal . ialah pengeluaran yang tidak meningkat.Lombong-lombong di seluruh dunia tidak atau meningkat sangat sedikit sahaja pengeluarannya.Manakala emas yang di proses pula tidak berada di pasarankeran disimpan oleh pemilknya.Jadi permintaan semakin mengatasi pengeluaran
Source: http://www.mineweb.com/mineweb/view/mineweb/en/page33?oid=118399&sn=Detail&pid=102055